En roman om en ung skuespiller som ser tilbake på livet sitt. Henrik er syk og har reist til huset på landet, huset etter bestefaren. Han går gjennom gamle minner: papirer, brev, fotografier og utklipp fra et kort, men intenst liv. Han kaster og brenner alt som i en slags renselsesakt. Slik får han kontakt med sin egen historie igjen, sin seksuelle oppvåkning og møte med teatret. Med sin seksuelle rastløshet og arbeidet i teatret. To store kjærligheter finnes: Maria og Serge. Og en god del andre. Kanskje for mange? Homsepest, homokreft. Det er det de kaller det. Tiden er 1980 tallet i Norge. Hvem er egentlig Henrik, når han kikker bak alle sine masker? Når han setter seg foran speilet og lar rollen oppløse seg? Fortellingen fokuserer på de forestillinger om identitet vi har og hvilke roller vi velger å spille i våre egne liv. ( 2014)

Boken har fått god omtale i Stavanger Aftenblad, Dagsavisen, Telemarksavisa, Adresseavisen og Varden.
Intervjuer i Telemarksavisa, Varden, Bergens Tidende, Blikk og NRK P2 Kulturhuset.
Kjøp den i bokhandelen.

******************

JEG HAR ARVET EN MØRK SKOG. PIRATFORLAGET 2012. ROMAN AV MORTEN BORGERSEN.
DAGBLADET: « Sidene blar seg nærmest videre av seg selv. En spesielt klok og moden debut.»
VG: « Sterkt om svik og fortielse. Skrevet om et stort alvor, men teksten er avdempet uten overtydeligheter. Hva som skal sies og hva som skal forties er til tider oppsiktsvekkende.»
TELEMARKSAVISA: « Terningkast 6. Skriver på en måte som gjør at jeg som leser blir sugd inn i teksten. Stiller i samme klasse som Saabye Christensen, Knausgård og Petterson.»
OPPLAND ARBEIDERBLAD: « En nydelig liten bok som griper en rundt hjerterøttene.»
SANDEFJORDS BLAD: « En intens og interessant fortelling.»
KULTURSPEILET:» At Borgersen nå begir seg ut i romanskrivingens verden er noe han så absolutt bør være bekjent av.»
Om boka: Jeg har arvet en mørk skog er historien om en sønn vender tilbake til barndomshjemmet for å rydde etter farens død, men er ikke forberedt på det som møter ham - farens skjebnesvangre valg under krigen. Romanen stiller det grunnleggende spørsmålet: Hvor mye av familiens fortid bærer man egentlig med seg inn i sitt eget liv? Jeg har arvet en mørk skog er en klok og gripende roman basert på en sann historie.
*************************************************************************************************

Kjøp den i bokhandelen.